terug naar Renée Kool archeologie

Uit brief aan E. van C. juli 2007
(…) Laatst ben ik vanuit ‘de stad’ teruggelopen naar onze flat in Overvecht Noord. Ik wilde gewoon eens kijken hoe ver dat nu eigenlijk was. Beter gezegd ik wilde eens voelen wat de schaal is van de wijk en van de afstanden die je moest afleggen als je bijvoorbeeld de auto niet had en een stukje wilde gaan lopen met de kinderwagen. Nou ik kan je zeggen: dat is een fikse tippel!

(...) Ik ben archeologie aan het bedrijven : ik probeer uit heel verschillende bronnen ‘beeld’ te krijgen over die periode. Over ‘wat te doen gebruikelijk was’, over mentaliteit, over opvattingen, over ideeën, over sfeer...

 

 

Niet over de grote vertogen en grote veranderingen die zich in de voorhoede van de maatschappij voltrokken. Nee, de ervaringen van alledag, van waar men het zo algemeen wel met elkaar over eens was, hoe krijg je daar vat op?


Wel begin ik steeds meer het idee te krijgen dat het een periode van een zekere ‘windstilte’ was – of dat lijkt het in ieder geval vanuit het NU, het heden bekeken: de wederopbouw liep op z’n einde, de consumptiemaatschappij had nog niet echt postgevat, de verschillende emancipatie strijden waren nog niet in al hun heftigheid losgebarsten, okay een beetje hier en daar... maar toch.


pionieren
20-06-2007
bermtoerisme
07-09-2007
klur teelevisie
20-08-2007
archeologie
06-07-2007