Nieuws
Renée Kool bij Utrecht Manifest
17-05-2007

Renée Kool zal haar project van 17 januari* tot 16 februari in Bibliotheek Overvecht presenteren, tijdens de design biennale Utrecht Manifest.
* in tegenstelling tot eerdere berichten zijn de presentaties van Renee Kool om technische redenen uitgesteld tot januari 2008

Utrecht Manifest onderzoekt dit jaar de 'Erfenis van het Modernisme'. Dat sluit goed aan bij het onderzoek van Renée, die de 'geschiedenis van de toekomst' van de wijk in beeld wil brengen. Wat waren de verwachtingen van de toenmalige stedenbouwers, en van de eerste bewoners?

Uit het persbericht van Utrecht Manifest:'Utrecht Manifest is een tweejaarlijks podium voor design en maatschappij. Dit najaar vindt voor de tweede keer de internationale biënnale plaats, die actuele ontwikkelingen op vormgevingsgebied vanuit een maatschappelijk perspectief onderzoekt en belicht.
Aanzet voor Utrecht Manifest vormde de tentoonstelling ‘NU. Pastoe 90 jaar’, die te zien was in het Centraal Museum in 2003. Meubelfabrikant Pastoe gaat uit van het modernistisch gedachtegoed, waarvan de Utrechtse architect en ontwerper Gerrit Rietveld boegbeeld is. Stond het modernistische ontwerpprincipe in de beginjaren voor een internationale, universele stijl en een idealistisch vertrouwen in de maakbaarheid van de maatschappij, tegenwoordig zoeken steeds meer (grafisch) ontwerpers, architecten en ook kunstenaars naar maatschappelijke relevantie in de zin van duurzaamheid en multiculturele en sociale thema’s. Utrecht Manifest wil deze ontwikkeling belichten én onderzoeken.' 

Utrecht Manifest
2e Biënnale voor Social Design
24 november t/m 2 december 2007 (eindddatum tentoonstellingen 11 februari 2008)

Presentatie Renee Kool van 17 januari tot 16 februari 2008
op de expositie 'Intussen in Overvecht' 
bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef  1